Tips voor het onderhoud van uw meubels

HOUTEN MEUBELEN

OnderzetterHout is een natuurproduct en kan onder invloed van vocht en temperatuurverschillen gaan werken. Hierdoor kunnen scheurtjes en kieren ontstaan (o.a. teakhout).
Hang tijdens de wintermaanden (als de lucht droog is) waterbakjes aan de verwarming om de luchtvochtigheid te reguleren. Op gelakte meubelen kunnen, door o.a. asbakken of kopjes krassen ontstaan. Dit is op bijna geen enkele laklaag te voorkomen. Gebruik onderzetters en mogelijk viltjes (onder vasbakken en vazen etc).

Door invloed van licht zal hout na verloop van tijd verkleuren. Als u accessoires op het meubelstuk plaatst, verzet deze dan regelmatig om te voorkomen dat het hout op deze plekken niet of anders opkleurt.

LEDEREN MEUBELEN

Leder is een natuurproduct en kent ook een aantal natuurlijke kenmerken die in het leder zichtbaar kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn: insektenbeten grove haarinplant (gaatjes), schrammen, etc.

Nieuw leder is vaak in het begin wat stugger, gladder en strakker. Leder past zich aan en rektaltijd mee, waardoor plooivorming kan onstaan. Die plooivorming zal toenemen totdat de optimale zachtheid van schuim, veringsbanden en watten is bereikt. Hoe harder de vering, hoe gladder het leder.
Hoe zachter de vering, hoe meer plooien er kunnen onstaan.

TEXTIELE MEUBELEN

Textiel vlekDirecte straling van zonlicht voorkomen i.v.m. verkleuring. Wekelijks het meubel stofzuigen met de stofzuiger (borstel). Losse kussens in een meubel, maandelijks omdraaien. Gemorste vloeistoffen direct verwijderen met een schone, niet pluizende doek of tissue. Gemorste vaste stoffen (b.v. mayonaise) direct verwijderen met een lepel. Laat geen huisdieren op uw zitmeubel i.v.m. met beschadigen. Voor katten kunt u een krappaal neerzetten.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.oranjebv.nl

Doorzoek de winkel

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

Greep uit onze merken:

Inschrijven voor de nieuwsbrief: